Thursday, July 28, 2011

Tak lagi berdaya

Dah tak ada kata yang boleh menggambarkan perasaan aku sekarang. Sedih, kecewa, marah...semuanya negatif. Aku dah cuba untuk cari perasaan gembira yang baru aku rasa hari tu tapi tak jumpa. Dia dah pergi. Mungkin sebab merajuk dengan keadaan ni. Aku pun tak nak rasa and berada dalam keadaan yang bermasalah macam ni tapi apakan daya. Ini adalah hasil kepada kesilapan and ceteknya ilmu. Sebab tak mau belajar kan? Taklah pandai untuk 'menjawab soalan-soalan' yang datang.

Buat masa ni aku tak mampu untuk tersenyum pun. Rasa berat mulut ni nak bergerak ke atas. Aku dah cuba. Tapi hati ni dah tarik mulut ni ke bawah. Susah nak kembali ke atas semula. Sakitnya hati ni teramatlah sangat. Rasa macam tak mampu nak berkata apa-apa. Orang tau aku tak macam semalam. Orang tau ada benda yang mengganggu hati aku. Tapi orang tak tau apa yang terjadi. Orang tak tau macam mana ia terjadi. Orang tau mata aku 'berkata-kata' tapi mulut aku tak mampu nak mengeluarkan apa-apa. Mungkin mulut ni dah terbiasa untuk disuruh diam tak berkata bila mana hati ingin meluahkan. Mungkin hati ni dah terbiasa bila menyimpan semua yang ada di fikiran. Lumrah seorang wanita dah tak lagi aku ada sepenuhnya. Mungkin diam tu lebih baik. Mungkin itu yang dapat melegakan kemarahan di hati sesiapa yang punya rasa itu pada aku.

Aku nak jadi seorang wanita dan isteri yang solehah satu hari nanti. Tapi tak tahulah dapat ke tak aku capai hajat aku tu. Kalau mungkin hayat masih dikandung badan dan ada rezeki yang telah ditetapkan untuk aku, Alhamdulillah. Tapi siapa tahu pemilik hati ini mungkin akan pergi meninggalkan orang-orang yang dia sayang dahulu. Bila keadaan duka selalu menjenguk, itu adalah dugaan dari tuhan. Adakah ini ujian tuhan kerna di sana telah ditakdirkan untuk aku gembira? Tiada siapa yang tahu. Tapi harapnya di sana aku akan temui kebahagiaan yang takkan luput selama-lamanya. Tapi pada masa dan ketika ini, aku tak berdaya.


Sabarlah wahai hati..tak lama pun kita dipinjamkan di dunia ini.Sikit masa lagi kita akan pulang ke pangkuan pencipta kita.2 comments:

  1. Thank you dear.Tuhan nak menguji.n kita kena bersangka baik pada Dia,InsyaAllah Dia akan permudahkan jalan kita :)

    ReplyDelete