Wednesday, January 5, 2011

Tersalah Percaturan

Kelas aku hari ni ada dua. Satu pukul 10 pagi tadi sampai pukul 12. Satu lagi ikut catatan aku pukul 1. So habis kelas pukul 10 tu aku pun pergilah makan. Konon-kononnya nak menyiapkan diri untuk ke kelas lagi satu. Tak adalah perut aku ni berbunyi-bunyi nanti, and supaya bersemangatlah hendaknya daku di dalam kelas mengajar. Aku pun pergilah makan dengan budak-budak ofis macam biasa and makanlah aku dengan sedapnye hehe. Menu hari ni nasi lauk sayur kangkung, tauhu telur and ikan kembung masak lemak. Fuuuhhh sedap beb!

Selesai makan, aku berjalanlah menuju ke ofis. Tengah jalan tu, aku terserempak dengan students aku. Dari jauh aku dah senyum kat diaorang. Lepas tu tiba-tiba aku disapa dengan satu soalan yang berbunyi 'Miss, takde kelas ke arini?' Aku pun dengan bangganya jawab ade. Aku pikirkan budak-budak ni nak main-main ngan aku. Lepas tu diaorang cakap 'Ada?Sekaranglah kelas Miss' Aku cam blur..sebab seingat aku, aku tulis dalam notebook kelas diaorang pukul 1. Bila dah menjalani soal jawab ngan aku and setelah aku meyakini yang diaorang memang tak main-main dengan aku, aku pun buat keputusan untuk replace kelas tu. Kalau nak buat jugak pun, ramai yang dah balik.

Apa-apa pun murid-muridku, saya memohon maaf diatas kesilapan saya huhu. Esok saya pasti akan berjumpa kamu semua.

p?s:bila aku check notebook, memang aku tulis pukul 1. Mungkin mata ni tersilap waktu aku amik info dari dalam website huuu. Tersilap percaturan rupanya aku......