Tuesday, June 1, 2010

Good news!

Yesterday was the best day in these two weeks. Aku mendapat berita gembira after melalui incident yang sedikit menyedihkan. 31 Mei 2010 lepas SPA keluarkan result untuk Peperiksaan Khas Memasuki Perkhidmatan Awam Gred 41 and my result is...LULUS!

Alhamdulillah aku sangat-sangat bersyukur. Thanks to my family and Encik Azlan and his family yang byk memberi support kat aku sebelum and selepas exam. Hopefully impianku menjadi kenyataan huhu. Doakanla diri ini berjaya ye kawan-kawan (*_^) Next stage aku belum diberitahu lagi bila harinya. Aku tak sangka pun yang aku lulus dalam dat exam sebab ujian Math nye aku banyak tibai je. Tapi camane aku study, tanye ajela kawan-kawan yang menengok aku struggle membaca buku Malaysia Kita, surat khabar (walaupun kadang-kadang terlepas baca paper untuk certain hari and qada' dihari yang seterusnya..I'm so tak reti mengupdatekan diri dengan membaca paper huuuu) and membuat soalan Math setelah membeli buku latihan Math form 3. Abis rakan-rakan dari Math Dept. aku and Mekyah panggil sebab otak kitaorg dah berkarat dah lama tak mengira huhu. But aku pegang yang kalo kita usaha kita akan dapat ganjarannye. Ade je kawan-kawan aku yang update ngan bende-bende disekeliling diaorang tapi mungkin sebab takde rezeki, tak dpatlah mereka ke peringkat yang seterusnya..tapi diaorg ade peluang lagi lepas ni insyaAllah..

And...disamping keputusan SPA yang memberangsangkan mindaku ini, aku happy this week sebab aku dapat hadiah baru pemberian Encik Azlan. Disebabkan purse lama aku tu dah rabak kulitnye, aku pun 'terpaksa' beli purse baru. Tapi yang wat hatiku senang ialah purse itu adalah pemberian dari Encik Azlan and aku sangat suka akan desingnye..murah rezeki Encik Azlan hendaknye kerana telah menghadiahkan saye purse itu huhu.

So bersyukurlah saye kerana diberi nikmat kegembiraan ini...terima kasih kepada family saya; my siblings, parents and relatives,tidak lupa juga kepada family Encik Azlan yang juga memberi dorongan dan semangat kepada diri ini dan kepada kawan-kawan yang juga memberi kata-kata semangat kepada aku sebelum dan selepas exam ni terutamanya kepada mek klate; Mekyah yang dengan penat lelahnye membantu aku cari tmpat exam sampai pkl 12 a.m. huhu dan still gembira untuk aku bila aku lulus walaupun die tidak. Terima kasih and syukur yang tak terhingga juga kepada Tuhan kerana kejayaan ini juge. Terima kasih semua! To che! and Nandre! ;p
  
No comments:

Post a Comment